“ER ZIJN ER AL ZOVEEL!”

Er zijn reeds zoveel workshops, trainingen, retraites en boeken over bewustwording.

In diverse varianten; cognitieve processen, lichaamswerk, systemisch werk, spiritueel, creatief, mindfull, in binnen- of buitenland, in een dag, week, maand of jaar, noem maar op. Van bekenden en minder bekende leraren, trainers, meesters, guru’s.

En dan denk ik: “wie ben ik nu om dit ook te gaan geven?

 

Mijn brein gaat naar de herinnering…

 

Sinds het millennium begon ik aan mijn bewustwording. Eenvoudig, via maatschappelijk werk en de psycholoog. Ik zocht naar hoe mijn systeem binnen mijn gezin functioneerde. Naar mijn gevoel faalde ik hierin en zocht een efficiëntere en stevigere wijze die bij mij hoorde.

Door relaties met anderen aan te gaan (liefde en vriendschap) kwam ik mezelf regelmatig tegen en werd ik vaak bevangen door emoties. Mijn rol als moeder bracht mij tenslotte de uitdaging om van mezelf te blijven houden in de ‘foute’ keuzes die ik maakte na mijn scheiding. Zelfliefde.. dat was zelden aanwezig.

Na diverse therapieën waar ik mijn verhaal kon luchten en mijn veiligheid zocht, besloot ik op een dieptepunt dat ik een NLP training zou volgen maar ik had als alleenstaande ouder geen spaargeld, leefde van een uitkering en had 2 kinderen die aan topsport deden. Toch kwamen er mogelijkheden, mede omdat ik vastbesloten was. Mijn inkeer was begonnen.

Jaren daarna heb ik verschillende leerwegen gevolgd door ruildiensten, sparen en keuzes in je budget maken. Diverse NLP trainingen, intuïtieve trainingen, clownerie jaartraining voor bewustwording en emoties, Boeddhistische retraites o.s in Frankrijk over sterven en leven bij Rinpoche, mindfullnes retreat bij Thich Nat Hahn, Munay Ki en Tzolkin training (sjamanisme), diverse familieopstellingen, coaching met paarden, Emotinal Focussed Therapy Training van Sue Johnson, Liefdesbang training van Hannah Cuppen, Storytelling met Mieke Bouma, Qoya Yoga Dance retreat van Rochelle Schieck in Massachusets (VS), Forgiveness retreat en coach training met Eileen Barker in Californië (VS).

Ja, dit ben ik.

 

Een vrouw die als missie heeft om vanuit haar integere hart een bijdrage te leveren in de wereld. Door eerst alles zelf te ervaren en dan haar belevenissen, ervaringen, kennis te kunnen delen. Delen zodat het nog meer waarde krijgt. Een missie die niet voor iedereen geldt maar wel voor mij. Mijn unieke zelf die juist door haar leven een richting op gaat en erop vertrouwd dat alles klopt en een unieke bestemming heeft. Een leven wat een stage was voor hetgeen ze nu doet als mediator en coach. Mensen in dezelfde processen begeleiden, steunen, motiveren en inspireren. Vol nieuwsgierigheid wat de mensen op haar pad ook haar opnieuw leren en spiegelen.

In verbinding samen willen zijn, delen, inspireren, liefhebben. Dat is waar ik naar verlang.

 

Ik blijf dan even stil en voel… voel.. voel…

 

Mijn lichaam voelt..

Mijn lichaam is vrouwelijk, beweegt zich soepel, heeft een bijzondere balans en coördinatie waar ik trots op ben. Mijn lichaam heeft ook pijn dat dagelijks wisselt maar de wijsheid laat spreken. Die mij waarschuwt wanneer ik mijn gevoelsgrens voorbij ga, die mij antwoorden geeft wanneer ik mijn hoofd stil zet. Mijn lichaam die lange tijd niet verbonden was met mijn hoofd en pas veel later geaccepteerd werd door het brein. Mijn lichaam beweegt, danst, brengt me overal naar toe waar ik wil gaan, zorgt ervoor dat ik in leven blijf en kan genieten. Mijn lichaam geeft kriebels en warmte wanneer ik liefde voel en een innerlijk weten wanneer ik de juiste keuzes maak. Mijn lichaam geeft een brok in de keel wanneer er angsten zijn die ooit ergens ontstaan zijn. De angst die ervoor zorgt dat ik wil blijven groeien en bewuster wil worden. De angst die de motor is achter mijn verlangen om in compassie in het leven te willen staan.

Ja, dit ben ik.

 

En dan ontstaat er moed. De moed om te beginnen mijn wijsheid te willen delen, vanuit het verlangen in verbinding met gelijkgestemden te zijn.

Mijn levensreis kent vele wegen en heeft vele trainers, coaches, meesters, guru’s en ervaringsdeskundigen ontmoet. De kennis is er, de ervaring is er.

Dus wie ben ik om ook retraites te begeleiden?

 

Om daarom, want dit ben ik!

 

De Cirkel van Heldinnen.

Vanuit mijn verlangen in verbinding te zijn met mijn vrouwelijke kant en in balans met de mannelijke kant, wilde ik mij begeven in groepen met vrouwen. Uit ervaring had ik gemerkt dat er dan een bijzondere energie ontstaat. Waar meer liefde voor het zelf en de ander ontstaat. Inmiddels had ik al zoveel kennis en levenservaring vergaard en bedacht waarom ik dit telkens in binnen- en buitenland op zocht terwijl ik het ook zelf zou kunnen creëren. Mijn gereedschapskist was immers vol met tools voor het bevorderen van (zelf)liefde. Met de vergeving en dans bovenaan mijn lijst van vreugde is het concept van de Heldinnen reis ontstaan. Er bestaan reeds vele heldinnen/ helden reizen maar mijn thema van vergeving en compassie, van hoofd naar hart en buik, in doen, denken en voelen, is mijn eigen unieke wijze waar ik krachtige inzichten en inspirerende oefeningen combineer. Met als doel dat andere heldinnen met vol hart en geïnspireerd weer naar huis gaan.

Een heldin is een vrouw die de moed heeft om naar zichzelf te kijken, haar potentieel te willen ontdekken, die bereid is te vergeven, die wilskracht en doorzettingsvermogen heeft, die oordelen wil leren loslaten, die een waardevolle bijdrage voor haar omgeving wil zijn, die weet dat zij een keuze heeft en het vertrouwen bezit dat haar zonnige kant ook de schaduwzijde nodig heeft. Een vrouw die lacht, huilt en boos kan zijn. Een vrouw die de angst naast de liefde wil leren omarmen.

 

* op dit moment kom ik niet meer toe om retraites te begeleiden, mogelijk weer in de toekomst.

 

Liefs van mij, Leonie.